4 Nisan 2013 Perşembe

ClickBank ile Para Kazan

Yazar: Adsız | Tarih:08:36 |



İnternetten para kazandırmayı vaat eden kitapların hemen hemen tamamı bir numaralı para kazanma yöntemi affiliate marketing (satış ortaklığı) sistemini önerirler. Kitaplarında da affiliate marketing sistemi ile nasıl para kazanacağınızı, satış ortağı olacağınız ürünleri nasıl ve nerede satacağınızı, en önemlisi de bu ürünleri nereden bulacağınızı anlatırlar. Google’da sıkı bir araştırma yapan herkes bu yöntemle nasıl para kazanılacağını öğrenmiştir zaten. Ama henüz bu sistemi bilmeyenler ve yeterince bilgisi olmayanlar için kısaca anlatalım.

Affiliate marketing, internette satışa sunulmuş olan bir ürünün (bu genellikle dijital bir üründür ama dijital olmayan ürünler de mevcuttur. Satış ortaklığı veren siteleri ileride liste olarak yayınlayacağız) satışını yapmak için yetki alıyorsunuz. Bu çok basit bir işlem. Dünya genelinde en çok kullanılan affiliate marketing sitesi olan
ClinkBank’tır.

ClickBank, web sitesi üzerinden sanal ürün (bilgisayar programları, e-kitaplar, site üyelileri) satışı yapmak isteyenlerin satışını yapmak istedikleri ürünleri seçtikleri bir platform. ClickBank’a üye olduktan sonra Marketplace menüsüne girerek satışa sunulan ürünleri görebilirsiniz. Satmak istediğiniz ürünü seçerken fiyatı, komisyon oranı ve popülaritesi gibi değerlerini iyi analiz etmeniz lazım. Özellikle Grav değerine dikkat edin. Grav değeri yüksek olan ürün çok satılıyordur ancak bu üründe rekabet de çoktur. Bu işe yeni başlayacaksanız rekabetin az olduğu ürünleri seçin. Hangi ürünü satacağınıza karar verdikten Promote butonuna basarak (yeşil bir buton) işleme devam edin. Bu butona bastığınızda açılacak olan sayfada size bir link verecek. Bu link sizin o ürünü satarken kullanacağınız linktir. Bu link üzerinden ürünün kendi sitesine gidip alışveriş yapılırsa belirlenen komisyon miktarı sizin hesabınıza geçecektir. Bu linki aldıktan sonra ister Google
AdWords ile isterseniz kendi sitenizden ya da başka bir yöntemle bu ürünün pazarlamasını yapabilirsiniz.

Buradan seçerek, satışını yapmak istediğiniz ürünün pazarlamasını istediğiniz dilde yapabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem satışları İngilizce yapmanızdır. İngilizce bilmiyorsanız da online çeviri programlarını kullanarak İngilizce satış metinleri oluşturun. Türkçe yapmaya kalkarsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

ClickBank dışında da birçok benzer işi yapan site var. Sistemleri ClickBank ile hemen hemen aynı. O nedenle öne çıkan bazı sitelerin şimdilik sadece isimlerini vereceğiz. Click2sell ve Paydotcom.

Uzman bir şekilde Clickbank kullanımını öğrenmek için sizlere Google Kazançları e-kitabını tavsiye ediyoruz. Musa Erdoğmuş’un 2009 yılında çıkardığı bu e-kitap uzun yıllar kullanabileceğiniz bilgi birikimine sahiptir.

Google Kazançları E-kitabı İndir (3.89 Mb)

0 yorum:

Yorum Gönder